23 октобар 2008

Svi junaci nikom ponikoše

Evo još jedan od onih postova koji za cilj imaju da posetioce ovog bloga informišu o trenutnom stanju autora, aktuelnim dešavanjima i planovima za naredni period.
Dakle, trenutno sam na bolovanju :( i ne bih to ni pominjao da ne moram da vam se "pohvalim" jučerašnjim herojstvom. Radi se o maloj intervenciji kod oralnog hirurga koja je trebalo da me spasi od budućih problema sa granulomom koji me mučio u zadnjih mesec dana (o tome vam nisam pisao iz razloga zauzetosti i želje da ne budem patetičan). Nego, da se vratim na temu, pomenuta intervencija je ujedno i prvi put da moram da legnem "pod nož". I pored svih priča kako je cela procedura bezbolna i minimalno neugodna, ja sam uspeo da sebi nabijem neke tripove u glavu (a šta drugo da čovek radi dok ubija vreme u čekaonici?) jer, kao što znamo, u strahu su velike oči.
I šta se desi? Kad mi je doktor dao lokalnu anesteziju (možda malo jaču od one obične zubarske) ja dobijem reakciju, skoro sigurno autosugestivnu, praćenu mučninom i znojenjem. Sestra me je povratila tako što me je naterala da jako udahnem držeći mi neko parče gaze natopljeno nepoznatom tečnošću ispod nosa (šta li je to bilo?). Bruka... Sreća pa je medicinski tim bio skroz cool i uz malo tetošenja nastavili smo sa poslom. Operacija uspešna, pacijentu promeniti pelene :) Posledice su minorne i sastoje se od blagih bolova uzrokovanih samom ranom na desnima i otokom na licu (sada ga ima za još jednu glavu :D).
Toliko o tome, od ostalih zanimljivosti mogu da izdvojim prelazak na novog wireless provajdera. Ovaj novi je svakako lošiji i sporiji (256/64), ali ima jednu prednost nad starim (koji je od sada rezerva), a to je FLAT tarifa od 900din mesečno i ja konačno mogu da redovno održavam svoj Arch linux bez da vučem mašinu na posao na kome imam ADSL. U pripremi je recenzija Puppy linuxa za SK (if they choose to accept it), radim na novom tekstu za GNUčionicu koji će se baviti konzolom, a započeo sam i temu koja sadrži jednostavna objašnjenja linux termina na forumu SK. Nigde nisam naišao na nešto slično pa kontam da je korisno imati takvu temu obzirom da je početnicima terminologija linuxa nepoznata (kao što je meni bila), a opet neophodna za uspešno snalaženje u novim prostranstvima...

Toliko za sada, ostajte zdravo!

8 коментара:

DaySleeper555 је рекао...

Mene bi mislim morali da daju 2 anestezije ili da me hipnotišu :)
Ajde sa srećom pa i da puppz dobije recenziju u SK!

DaySleeper555 је рекао...
Аутор је уклонио коментар.
Nikola B је рекао...

Nisam znao da si Archer :)

GoranSTX је рекао...

@daysleeper555
Ovo puppz još ispalo kao u slengu :D

@walker
hahaha, a ja upravo spamujem po tvom blogu :D :D :D
A foxbunny sa linuxo-a je kriv za arch, toliko me smarao sa njim da sam morao da probam... i extra je! Posle godinu dana Debiana prijalo mi je povremeno glupiranje rolling release distroa i cutting edge softvera.

Nikola B је рекао...

Ma video sam, taman pišem comment kod tebe, a iskače u pidgu notification da si ti ostavio meni tamo... :)

Анониман је рекао...

Primetio sam u stvarnom životu
medicinske sestre nikad nemaju kratke suknjice kao u onoj seriji :(

:D

GoranSTX је рекао...

@duke

da, nažalost...
A i mnogo su bre matore :)

Lunamorena је рекао...

Ni zbog zgodnog doktora ne bih se odlucila na posetu kod "belih mantila" :) :)