22 март 2009

There and back again...

U jednom od prethodnih postova sam nagovestio planove za put na sever. Kako je taj post bio u formi podsetnika, tj. "naternika" pošto mu je svrha da me natera i da uradim navedene stvari, ovom prilikom izveštavam da je, makar jedna, stavka skinuta sa dnevnog reda. Put na sever je obavljen, a u nastavku sledi elaboracija na metafizičkoj ravni.
Dakle, mape. Mape su jedna vrlo korisna stvar i ljudski rod ih odvajkada koristi kako bi brže i sigurnije stigao od tačke A do tačke B. Kada putujete na neku nepoznatu destinaciju najvažnija stvar koju treba da imate uza sebe je peškir i ... ??? ne, ne peškir, to važi za drugi tip putovanja. Daklem, da imate mapu i da je se pridržavate. Druga najbitnija stvar je da imate koga da pitate pošto se izgubite.
Dalje, putovanja, po definiciji, otvaraju i zatvaraju pitanja. Uspešno putovanje se razlikuje od onog manje uspešnog po količini zatvorenih pitanja. Relacije izvucite sami, one nisu konstantne za mene i za vas.
Život je takođe samo jedna vrsta putovanja. Njegova specifičnost je što - nema nazad. Propušteno skretanje ostaje propušteno skretanje ma šta vi učinili, nema rikverc, nema U-turn. Još gora stvar je što često nema mape. Najgora je što najčešće nemate koga da pitate ako se izgubite. U stvari, ima raznih mapa i raznih ljudi, ali... da li onda putujete svoj ili tuđ život?
Na putovanjima se ponešto nađe, ponešto izgubi. Nemojte se iznenaditi ako naiđete na čudne prizore... recimo mali pingvini sa cvikerima u sred ravnice... ili ljubazni panduri koji vam neće napisati kaznu...

Treba putovati...

Po povratku sa viših sfera mogu samo da konstatujem da sam nekako u prošloj sedmici otvorio nalog na Twitter-u (priča se da je zavera u pitanju, ali pošto nemam čvrstih dokaza neću da me izbace iz FBI-a) pa sad u skladu sa aktuelnim godišnjim dobom ponekad zacvrkutam... kontam da je bolje cvrkutati nego cvrknuti?
E da, malo pomažem zajednici na sr.openoffice.org.

I tako, putujte, čekajući na peronu samo propuštate... život...

6 коментара:

Анониман је рекао...

Ja prva :D

Tebe neko naterao? Ili sam si sebe naterao? Prosto ne mogu da verujem!
Koliko sad beše ostalo stvari na onom spisku? Aj se kladimo da nisi ništa uradio na poslu :P
Nego, zašto ne nosiš peškir sa sobom? Zar ti ne znaš da se bez toga nigde ne putuje!? c c c
Sad mene naravno zanimaju ta pitanja, ali evo ...finski pasoš...
twit twit :P :D

GoranSTX је рекао...

Mene neko naterao? Na šta? Put ili post? :D
A za ostale stvari sa spiska... ovaaaaj, koje stvari... ja ne znam o čemu pričate...
Inače neka pitanja u pitanju su kao i u onom tvom postu... među njima ima i onih koja se ne postavljaju :P

DaySleeper555 је рекао...

U pravom stilu intergalaktickog autostopera! :)

GoranSTX је рекао...

fala, DaySleeper-u, fala... ;)

dukenukeme је рекао...

jeste naleteli na mala dlakava bića sa andromede :)

GoranSTX је рекао...

Ola duke, mala dlakava bića su se pojavila, ali kasnije, i nisu sa Andromede nego sa interneta i liče na pingvine ukrštene sa zečevima i stripijem... i vama sad ovo zvuči čudno, ali budite uvereni da znam o čemu pričam i da nema potrebe da zovete Lazu... onog pesnika ili pisca... iz Kovina :D