29 август 2010

To Kill a Mockingbird...

Kako se ubijaju ideje? Ne one dobre, pozitivne, napredne, ushićujuće i vesele ideje, već one od kojih može samo da vam bude zlo pa sve i kad znate da je ideja loša - ne možete da je se otresete? Kako se ubijaju fiks ideje???
Imam jednu takvu, tačnije imam ih više, ali ova mi je posebno nezgodna. Stoji mi u podsvesti i konstantno me koči svojim subverzivnim delovanjem. Taman kad pomislim da nešto uradim, ona iskoči i totalno mi poremeti planove... Što je još gore znam i kako bih je se rešio, ali još nisam smogao snage da to i učinim, a tako je jednostavno... Samo treba reći "ma šta me briga!"... A ja to ne mogu... ne još...
Osećam da će ova tema da me preokupira u narednom periodu, srećom, imam od koga da tražim i dobijem savet i podršku, bogatstvo se uistinu ne meri materijalnim vrednostima. Zadatak koji mi predstoji jeste ubijanje ideje i rušenje barijera, pomalo destruktivne obaveze, ali ovo je rat u kome nema zarobljenika - ja ili ideja, neko mora napustiti grad...


Wish me luck!

...

16 коментара:

Ominotago је рекао...

Good luck! :P

Анониман је рекао...

Ajde kad nadjes nacin, ako ti nije tesko podeli sa nama. Jos neki od nas se bore sa svojim nezeljenim idejama i osecanjima.

GoranSTX је рекао...

@Ominotago
thx, svakako će mi trebati... I da, evo i tebi jedan ":P" :D

@Amonimonan :)
Naravno da ću da podelim sa svima, samo da ga nađem...
Mislim da imam i prve naznake rešenja - opustiti se i ne razmišljati previše... ali kako... KAKO!?!?!?

Анониман је рекао...

Ne moze to tako, veruj mi. Ja pokusavam da nadjem izvor (pravi razlog) ideje, osecanja, prihvatim ga, ma koliko tesko bilo prihvatiti neke stvari o sebi i nadam se da ce proci. Mada ni to bas ne uspeva sjajno :( Ali bar znam vise o sebi i sta treba da ispravljam.

Ominotago је рекао...

:P
Probaj s jogom :)) :P

GoranSTX је рекао...

@Amonimonan
Ja sam, pak, mišljenja da upravo preterano razmišljenje dovodi do nepoželjnih ideja. Mada, možda se za različite tipove problema mora primenjivati različit metod? Kakva kompilacija komplikacija... :)

@Ominotago
E sada ti evo tri komada :P :P :P

Joga... miiiissssiiiiim stvaaaaaaarno... :D

Анониман је рекао...

Verujem da previse razmisljanja uglavnom i dovodi do problema, ali isto znam i odgovor na pitanje sta bih izabrao: da budem glup i srecan ili pametan i nesrecan :)

GoranSTX је рекао...

Heh, problem sa tim pitanjem je što ne možemo da biramo...

Charolija је рекао...

Hmmm...nekako razdvajam pojam "ideja" od pojma "problem", ali ako je ideja problem, to je onda stvarno problem. :))) Možda i nije?

Kako se rešiti morbidne ideje koja pravi problem? Smišljanjem neke druge ideje koja će odvući pažnju na drugu stranu. E sad sam sve izmešala i pojma nemam. Javi nam kad nađeš rešenje da ne tupim mozak. :))))))

Ominotago је рекао...

Pa ako već želiš da se opustiš i sve tako nešto lepo, onda da, JOGA.
Misliš da bi ti nešto falilo?! Ili možda misliš da je joga za devojčice? (možda je roza, šta li?!) :P
Bolje da si obukao pravu majicu... :P

GoranSTX је рекао...

@Charolija
Nije ti loša zamisao da se dobrom idejom eliminiše ona loša... Klin se klinom izbija!

@Ominotago
Ne mislim da je joga za devojčice, samo mislim da nije za mene...
A da samo znaš koliko mi je danas nedostajala moja majica, uspeo sam čak i da se podžapam sa likovima u Poreskoj upravi... 'bem ti ponedeljak...

Ominotago је рекао...

Eto, bolje da si vodio računa o tome koju majicu nosiš, a ne o nekim tamo idejama.
Joga je za sve, nema tu ovo ono :P

GoranSTX је рекао...

Ja sam više za neku Tai chi chuan varijantu, ali odosmo mi sa teme... Dakle, ideje, loše ideje i kako ih eliminisati... Neka ideja? :)

Ominotago је рекао...

Nemam loših ideja, samo odličnih, ali danas smo na JoZi pominjali Ministry of silly walk :D Da li treba dalje da ti ilustrujem :D :D :D

GoranSTX је рекао...

Say no more! Pogodi ko ima ovakvu majicu http://www.vizioshop.com/majica_20058_Monty-Python/ :D

Ominotago је рекао...

Ha ha :)) pogađam :D