06 јун 2012

YES! WE'RE ALL INDIVIDUALS!

I malo šta je u životu tačno kao naslov ovog posta. Svi smo mi posebni, pojedinačni, unikatni i neponovljivi. Ne rađamo se, ne živimo i ne umiremo na isti način. Fuck! Nismo čak ni napravljeni na isti način! Različite su nam istorije, iskustva, interesovanja, ideje, izazovi, predispozicije, sposobnosti, osećanja, želje, mogućnosti... Nećete naći dve osobe na ovom svetu koje su makar i približno slične u svim aspektima i upravo iz tog razloga najveća greška koju neko može da napravi jeste da se poredi i upoređuje sa drugim ljudima.

Jedino merilo vašeg uspeha možete da budete samo vi sami. Ukoliko ste dovoljno pametni da ne smišljate izgovore onda je osećaj o sopstvenom uspehu taj koji će vam reći da li ste mogli više ili ne... Težak je to metod, ali drugi ne postoji.

I po ko zna koji put ću ponoviti još jednu veliku istinu - učite iz neuspeha. Gorka je to lekcija, ali delotvorna, ako znate da je iskoristite. A dok zurite u lice neuspeha jedina misao koja može da vam olakša nelagodu ukoliko je zaista tačna jeste: dao sam sve od sebe...

Нема коментара: