24 јул 2012

Knjige, deco moja...

Ovo je jedna sasvim obična životna priča koja nema mnogo smisla niti nekog dubljeg značenja, ali koju jednostavno ne mogu da ne podelim sa vascijelom civilizacijom. Ovom, a i nekom koja će u budućnosti roviti po našoj zaostavštini i nazivati to arheologijom.

Počelo je pre 7 do 8 dana jednom jednostavnim činom gubljenja ključeva. Običnih, sa nekim duguljastim priveskom. Od kuće i radnje. Imam neku rutinu sa ovim predmetima i retko mi se desi da ih ne nađem na mestu na kome bi se to očekivalo. No, kako god, tog dana oni ne biše na mestu unapred određenom. Nisam se uspaničio pošto mi ključ od kuće i nije nešto potreban, a od radnje imam duplikat pa sam i odložio potragu za nestalim predmetima. Tokom dana pade mi na pamet da sam u jednoj mnogo dobroj knjizi naišao na teoriju koja propagira univerzalnu povezanost svih stvari te sam odlučio istu staviti na probu. Ceo princip se sveo na potragu za ključevima koji bi podrazumevali aktivan rad na - nečemu drugom.

Nakon nekoliko dana mogu sa zadovoljstvom da potvrdim da holistički princip u životu savršeno radi i da su ključevi nađeni tokom rutinske operacije vezivanja pojasa... Veliko hvala pioniru Dirku Džentliju na primeru i neumornom radu i radujem se novim dešavanjima u životu koji će pokazati kako je sve na ovom svetu u stvari međusobno povezano i zavisno. Sve. SVE. SVE! SVEEEE!!!!

...

5 коментара:

Branislava је рекао...

Ah Daglase... :)

GoranSTX је рекао...

Ah magnolije... Wait, what!?

Branislava је рекао...

Ti zadrži magnolije, ja ću Daglasa :P

BRANKKO је рекао...

Heh, imao sam slične flashbackove :)

GoranSTX је рекао...

Eto, znaj sad šta moraš da radiš kada dođeš u ovakvu sitaciju - apsolutno ništa! :D