01 мај 2008

Prvomajska groznica

Kao u stara dobra vremena jednoumlja i bezbrižnosti... Svi su pohrlili na izletišta da se ovaj praznik rada što bolje proslavi u prežderavanju i pijančenju. Priznajem, učestvovao sam. U loznici su najčešća tri mesta za roštiljanje: Gučevo, Tršić i Manastir Tronoša. Gučevo je planina i malo je podaleko pa ne odlazim tamo često. Tršić je uvek prvi izbor. Odličan prostor, lepo sređen (iako se neki ubogi primati na mentalnom nivou neandertalaca uporno trude da sjebu sve klupe i stolove, polome što se polomiti može i tako ostave svoj trag u istoriji) sa rečicom i par uređenih česmi, velikim travnatim igralištem, dobrim hladom i istorijskom pozadinom (u neposrednoj blizini je kuća Vuka Stefanovića Karadžića). Jednom rečju - milina. Probali smo danas da se tu ulogorimo i odamo počast svim radnicima koji su se borili za svoja prava tako što ćemo ceo dan džabalebariti i toviti se dok nam se ne sloši. Prvi pokušaj i - povlačenje! U pola deset prepodne Tršić je bio prepunjen. Sva dobra mesta zauzeta. Bedak, al' ne gubimo nadu. Sedamo ponovo u Yuga (jeste, onog Yuga) i odlazimo u Tronošu koja se nalazi nekih 6km od moje kuće u Koreniti (ovde da raščistimo dve stvari. 1 - sada je ženski manastir i 2 - iako su Tršićani imali Vuka, mi u Koreniti smo morali da ga školujemo :) ). Pogodak! Još nema gužve i mi zauzima borbene položaje spremni za napore koji nas očekuju. Da ne otežem sa detaljisanjem, znate dobro kako to može izgledati, sve je bilo super dok nam se u popodnevnim časovima nisu pridružili mali veseljaci sa preglasnom i pogrešnom muzikom. Posle par izmenjenih reči u pokušaju normalizovanja novonastale situacije odlučujemo da je vreme za povlačenje (ne vredi se natezati sa budalama - prvo vas dovedu na svoj nivo, a posle vas dobiju na iskustvo - kako sam negde pročitao). Ugošćavam ekipu popdnevnom kafom u miru doma svoga i zaključujem dan.

E sad, obično ne volim da postavljam svoje slike na net, ali ova mi se izuzetno dopala i jednostavno sam morao da je podelim sa vama. Ako ništa, siguran sam da će izazvati barem neki komentar i ujedno pokazati kako je divno iskustvo prvomajski roštilj.


NAPOMENA: Slika nije modifikovana ni na koji način sem smanjivanja na podnošljivu veličinu. Uživajte! :)))

6 коментара:

Анониман је рекао...

Dobra, dobra :D

Aleksandar је рекао...

GoranStx aka Ice Niggrutin ;)

GoranSTX је рекао...

Znao sam da će vam se svideti :)
Inače, mislim da i jesam slušao Bad Copy u momentu nastanka "autoportreta"

"Ovo je totalni raspad sistema, pa zato nemam tema
Da bacam rime, kada hasam sise dobrih žena"

FlaSHBacK је рекао...

imas karijes..cetvorka gore-desno ;)

GoranSTX је рекао...

E da je samo četvorka gore-desno... Ima njega i levo i desno i gore i dole. Bruka.

Lunamorena је рекао...

Auuu.. Mora da je rostilj bio dobar cim ti je ovako "zadovoljna" faca :D

NE volim prvi maj i svu tu halabuku, u sustini ja sam od onih "Namcora" koji nista "ne vole" :) :) ali retke su stvari koje vole :)